Pitanja i odgovori

Najčešća pitanja

Kako naručiti FreeBiHPhone uslugu?
Online registracijom na našem sajtu ili potpisom ugovora u bilo kojoj poslovnici TXTV-a, Elta-Kabela i MISS NET-a u BiH. Info linija: +387 70 310 110.

Gdje mogu da preuzmem mobilnu aplikaciju?
Free BiH Phone aplikacija dostupna je za Android i iOS uređaje, a preuzimanje je moguće na Google Play Storeu, odnosno Apple App Storeu.

Kakva je pokrivenost mobilnim signalom?
Pokrivenost mobilnim signalom na teritoriji BiH je 98%, a pokrivenost 3G (od septembra LTE (4G)) internet signala iznosi preko 80%. Pokrivenost fiksnom telefonijom na teritoriji BiH je 60%. Pokrivenost VoIP telefonijom je 80% teritorije BiH i preko 90% teritorije Evrope, Kanade, SAD i Australije.

Sa kojim pozivnim brojem mogu kupiti broj?
VoIP telefonija po izboru korisnika može imati sljedeće pozivne brojeve: 070, 053, 033, 053, 037, 035. Pozivni broj se dodjeljuje korisniku po njegovom izboru. Lokacija nije ograničenje za izbor pozivnog broja.

Kako funkcioniše VoIP telefonija?
VoIP telefonija se može koristiti i kao aplikacija na mobilnom telefonu (poput Viber/WhatsApp i slično) i za razliku od Vibera je iz nje moguće pozivati u sve fiksne i mobilne mreže u BiH, kao i u fiksne mreže u BiH u okviru osnovne mjesečne pretplate. 
VoIP telefonija je dostupna na 80% teritorije BiH i na preko 90% teritorije EU, Kanade, SAD i Australije. Aktivacija te usluge je moguća na stacionarni kućni telefon (IP telefon) koji se priključi na kućni internet.

Gdje se možemo informisati oko cijena?
za više informacija oko cijena pretplate i naknade za pozive ka pojedinim destinacijama, pogledajte zvanični Cjenovnik.

Imaš nejasnoće?

Ukoliko imaš bilo kakvu nedoumicu u vezi sa funkcionisanjem aplikacije, pozovi Info liniju na broj telefona +387 70 310 110, ili pošalji e-mail na info@freebihphone.com